Windows på Mac

Om du använder Windows på din Mac så att du kan arbeta i PC-miljö bör du definitivt använda dig av ett antivirus. Som du redan vet är Windows mycket känsligare mot virusangrepp än vad Mac OS är och det gäller även när du använder Windows på en Mac eftersom det är själva operativsystemet som är känsligt. Det riskerar inte bara att drabbas av spionprogram, som är den skadliga kod Macarna brukar utsättas för, utan även av vanliga virus av olika slag, däremot riskerar inte det virus som smittat Windows att sprida sig till Mac OS.

Skaffa ett antivirus för Windows till din Mac

När du ska skaffa ett antivirus som ska skydda din Windows-miljö ska du inte skaffa ett antivirus för Mac utan ett antivirus för Windows. Ett sådant antivirus är anpassat för att blockera och ta bort virus som angriper Windows och alla de program som är designade för Windows. Om du inte har ett antivirus som skyddar din Windows-miljö kan du inte bara drabbas av virus utan riskerar även att sprida viruset till dina vänner som använder sig av PC.

Det finns massor av bra gratis antivirus för Windows som du kan ladda ner på nätet. Om du redan använder Kasperskys suveräna antivirus i din Mac så har de även ett riktigt bra antivirus för Windows som du kan ladda ner på nätet. Kasperskys internetsäkerhetslösningar har fått toppresultat i PC Mags och AV-Tests tester och det är därför vi tipsar om just Kaspersky här på antivirusmac.nu.

Lite om Windows på Mac

Om du inte använder Windows på din Mac idag men funderar på att testa det bör du skaffa en programvara som gör det smidigare för dig att använda Windows på Mac. Två av de bästa programmen för detta ändamål är WMWare Fusion och Parallels Desktop.

Om du använder dig av WMWare Fusion eller Parallels Desktop kan du:

  • Köra Windows i helskärmsläge så att Windows ser ut och fungerar precis som det gör på en vanlig PC.
  • Du kan ha Windows öppet i ett separat fönster så att du smidigt kan växla mellan de två olika miljöerna.
  • Du kan integrera Windows med Mac OS så att du kan köra PC-program utan att behöva öppna Windows. Du kan alltså jobba uteslutande i Mac OS och inte ens tänka på när du kör ett PC-program istället för ett Mac-program.